Vaniljaiset kuppikakut ilman rasvaa

Olen aina vannonut voin nimeen leivonnassa. Tällä kertaa päätin kuitenkin kokeilla reseptiä johon voin sijaan tulee ruokaöljyä ja jogurttia.  Kakut ovat ehkä hieman kuivempia kuin voilla leivotut, mutta maku on oikein hyvä. Ohje on kirjasta Kuppikakut ja muffinit.

Tarvitset:
2 kananmunaa
120 g (n. 1½ dl) sokeri
3-4 tl vaniljasokeria
pari ripausta suolaa
1 dl kasviöljyä
150 g (n. 2½ dl) vehnäjauhoja
50 g maissi- tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g maustamatonta jogurttia
12 paperista muffinivuokaa

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita paperivuoat muffinipellille.
  2. Vatkaa kananmunat, sokeri, vaniljasokeri ja suola paksuksi vaahdoksi.
  3. Lisää öljy ohuena nauhana vaahdon joukkoon - jatka vatkaamista koko ajan.
  4. Sekoita jauhot, maissi- tai perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
  5. Lisää jauhoseos ja jogurtti vuorotellen taikinaan.
  6. Jaa taikina vuokiin ja paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä hetki ja nosta pois muffinipelliltä.




Kommentit