Kuppikakkujen ja kuorrutteen säilyttäminen

Jos joskus käy niin (ei kovin usein 😃), etteivät kaikki kuppikakut tule syödyksi, on hyvä tietää miten säilyttää niitä.

Kuorruttamattomat kuppikakut säilyvät hyvin huoneenlämmössä, ilmatiiviissä rasiassa, pari päivää. Niitä voi toki säilyttää jääkaapissakin, mutta siellä ne kuivuvat nopeammin eivätkä jääkaappikylmät kuppikakut myöskään maistu hyviltä.

Kuorrute kannattaa säilyttää jääkaapissa. Muista ottaa se huoneenlämpöön tuntia kahta ennen pursottamista, jotta se on riittävän pehmeää vatkattavaksi. Kuorrutetta on hyvä vähän vatkata ennen pursottamista.

Jos kuorrutettuja kuppikakkuja on jäänyt yli, kannattaa ne laittaa jääkaappiin. Ota ne kuitenkin huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen tarjoilua.


Pakastaminen
Kuorrutteen sekä kuorrutetut ja kuorruttamattomat kuppikakut voi myös pakastaa. Laita kuppikakut ilmatiiviiseen rasiaan ja ne säilyvät erinomaisesti kuivumatta 2-3 kuukautta. Jos mahdollista kuppikakut ja kuorrute kannattaa pakastaa kuitenkin erikseen.

Pakastetut kuppikakut sulavat huoneenlämmössä nopeasti. Itse otan kakut pakasteesta vähintään paria tuntia ennen tarjoilua, pursotan kuorrutteen ehkä vielä vähän jäisten kakkujen päälle ja jätän sitten huoneenlämpöön odottamaan tarjoilua.

Jos muistat, ota pakastettu kuorrute jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivänä. Mutta jos se unohtuu, voi kuorrutteen sulattaa huoneenlämmössäkin. Parissa tunnissa kuorrute on riittävän pehmeää vatkattavaksi. Kuorrutetta kannatta vatkata hetki sähkövatkaimella ennen pursottamista, jotta se on mahdollisimman kuohkeaa.

Jos esimerkiksi juhlia varten haluat valmistaa kuppikakkuja etukäteen pakasteeseen, anna kakkujen jäähtyä täysin ennen pakasteeseen laittamista, jotta kakun pinta säilyy kuivana eikä tule tahmeaksi.






Kommentit