Voikreemi pursotuksiin

Erilaisten kukkien ja kuvioiden pursottamiseen löytyy monenlaisia voikreemiohjeita. Voista, tomusokerista ja maidosta valmistetun kreemin voi maustaa haluamallaan aromilla sekä halutessaan värjätä.

Kreemiä varten tarvitset
250 g huoneenlämpöistä voita
500 g siivilöityä tomusokeria
1-2 rkl maitoa
Lisäksi, jos haluat
1-2 tl vanilja-aromia
väriainetta

  1. Vatkaa pehmeää voita täydellä teholla 4-5 minuuttia, kunnes voi on vaaleaa ja kuohkeaa.
  2. Lisää kolmannes tomusokerista, vatkaa pari minuuttia
  3. Lisää toinen kolmannes ja vatkaa vielä 1-2 minuuttia.
  4. Lisää vanilja-aromi, 1 rkl maitoa ja loput tomusokerista . Vatkaa 1-2 minuuttia.
  5. Lisää toinen ruokalusikallinen maitoa, jos kreemi vaikuttaa vielä liian paksulta.
  6. Lisää lopuksi väri ja vatkaa hyvin sekaisin.
Maitoa tai tomusokeria lisäämällä voit vaikuttaa kreemin koostumukseen.

Säilytä valmis kreemi jääkaapissa. Voit myös pakastaa sen, kreemi säilyy kuukauden verran hyvin pakasteessa. Kun otat voikreemin kylmästä, anna sen lämmetä huoneen lämpöiseksi ja vatkaa sitten kunnes kreemi on taas kuohkeaa.

Video




Kommentit