Domino-kuppikakut

Domino-kekseistä pitävät melkein kaikki, eikö vaan? 😉 Näihin kuppikakkuihin tulee Domino-keksimurujen lisäksi vielä tummaa suklaata. Voiko olla parempaa.
Ohjeen olen löytänyt norjalaisen Ingrid Hancock Bjerknesin kirjasta.

Näitä tarvitaan:
Taikina
125g tummaa suklaata
90 g huoneenlämpöistä margariinia
200 g fariinisokeria
2 munaa
1tl vaniljauutetta
150 g jauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 dl maitoa
4-8 kpl Domino-keksejä

Päällys:
150 g huoneenlämpöistä margariinia
450 g tomusokeria
1/2 dl maitoa
1/2 tl vaniljauutetta
6-8 kpl murskattuja Domino-keksejä
8 kpl Domino-keksejä

20 paperivuokaa (ohjeessa 16, mutta ihan ei itselle riittänyt se määrä)

Tee näin
  • Laita muffinipellille muffinivuoat.
  • Sulata suklaa vesihauteessa. 
  • Vatkaa margariini ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
  • Sekoita taikinaan sula suklaa ja vaniljauute.
  • Lisää jauhot, joihin leivinjauhe ja ruokasooda on sekoitettu, vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
  • Murenna Domino-keksit muovipussissa kaulimella ja sekoita keksimurut taikinaan.
  • Laita taikinaa muffinivuokiin niin että 2/3 tulee täyteen.
  • Paista uunin keskiosassa 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä muffinipellillä noin 5 minuuttia, jonka jälkeen nosta jäähtymään ritilälle kokonaan.

Kuorrute:
  • Vatkaa margariini ja tomusokeri tasaiseksi ja notkeaksi.
  • Lisää maito ja vaniljauute.
  • Sekoita joukkoon murskatut Domino-keksit. Keksien pitää olla hyvin hienoksi murskattuja, jotta ne mahtuvat pursotinpussin tyllan läpi.
Koristelu:
  • Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota.
  • Puolita Domino-keksit terävällä veitsellä. ( Nopealla leikkauksella keksi ei murene.)
  • Koristele kuppikakut keksipuolikkailla.


Kommentit