Lemon curd - sitruunatahna

Sitruunatahna sopii kakkujen täytteeksi, jälkiruokiin ja mainiosti vaikkapa paahtoleivän päälle. Kaupasta voi ostaa valmista tahnaa, mutta sitä on todella helppo tehdä itsekin. Ja siitä tulee niin paljon parempaa 😋.

Tämän ohjeen olen löytänyt Cupcake Jemman sivuilta ja hänen hauskalta videoltaan voit seurata työvaiheita.

Tarvitset:
5 kananmunan keltuaista
2 kananmunaa
yhden pestyn sitruunan kuori
110 ml tuoreen sitruunan mehua (n. kolmen sitruunan verran)
110 g hienoa sokeria
60 g jääkaappikylmää voita kuutioituna

Lisäksi tarvitset kattilan, jossa on pohjalla vettä sekä kattilan päälle sopivan kulhon. Vesi ei saisi ylettää kulhon pohjaan.

Tee näin:
  1. Kaada kulhoon sitruunamehu.
  2. Lisää joukkoon sitruunan kuori, keltuaiset ja kananmunat sekä sokeri
  3. Nosta kulho kattilan päälle, jossa vesi juuri ja juuri poreilee
  4. Hämmennä seosta kunnes se sakenee
  5. Nosta kulho pois kattilan päältä
  6. Lisää jääkaappikylmä voi ja sekoita kunnes voi on sulanut. 
  7. Jos haluat saada seoksesta mahdollisimman sileää ja silkkistä, niin pyörittele massa vielä siivilän läpi.
  8. Laita tahna puhtaaseen purkkiin. Valmista 😊
  9. Valmis tahna säilyy jääkaapissa kolmisen viikkoa.





Kommentit