Sitruunatahna sopii kakkujen täytteeksi, jälkiruokiin ja mainiosti vaikkapa paahtoleivän päälle. Kaupasta voi ostaa valmista tahnaa, mutta sitä on todella helppo tehdä itsekin. Ja siitä tulee niin paljon parempaa 😋.
Tämän ohjeen olen löytänyt Cupcake Jemman sivuilta ja hänen hauskalta videoltaan voit seurata työvaiheita.
Tarvitset:
5 kananmunan keltuaista
2 kananmunaa
yhden pestyn sitruunan kuori
110 ml tuoreen sitruunan mehua (n. kolmen sitruunan verran)
110 g hienoa sokeria
60 g jääkaappikylmää voita kuutioituna
Lisäksi tarvitset kattilan, jossa on pohjalla vettä sekä kattilan päälle sopivan kulhon. Vesi ei saisi ylettää kulhon pohjaan.
Tee näin:
Tämän ohjeen olen löytänyt Cupcake Jemman sivuilta ja hänen hauskalta videoltaan voit seurata työvaiheita.
Tarvitset:
5 kananmunan keltuaista
2 kananmunaa
yhden pestyn sitruunan kuori
110 ml tuoreen sitruunan mehua (n. kolmen sitruunan verran)
110 g hienoa sokeria
60 g jääkaappikylmää voita kuutioituna
Lisäksi tarvitset kattilan, jossa on pohjalla vettä sekä kattilan päälle sopivan kulhon. Vesi ei saisi ylettää kulhon pohjaan.
Tee näin:
- Kaada kulhoon sitruunamehu.
- Lisää joukkoon sitruunan kuori, keltuaiset ja kananmunat sekä sokeri
- Nosta kulho kattilan päälle, jossa vesi juuri ja juuri poreilee
- Hämmennä seosta kunnes se sakenee
- Nosta kulho pois kattilan päältä
- Lisää jääkaappikylmä voi ja sekoita kunnes voi on sulanut.
- Jos haluat saada seoksesta mahdollisimman sileää ja silkkistä, niin pyörittele massa vielä siivilän läpi.
- Laita tahna puhtaaseen purkkiin. Valmista 😊
- Valmis tahna säilyy jääkaapissa kolmisen viikkoa.
Kommentit
Lähetä kommentti