Prinsessan kakku

Tämä prinsessan kakku on hiukan mukailtu versio perinteisestä ruotsalaisesta kakusta Prinsesstårta.
Täytteenä on perinteiset vaniljakiisseli ja vadelmat, mutta päällä ei ole perinteinen marsipaani vaan tällä kertaa sokerimassakoristeet. Ohjeen täytteeseen olen vuosia sitten löytänyt Maku-lehdestä.

Kakkupohja
Kakkupohjan leivoin takuuvarmasti onnistuvalla Ulla Svenskin ohjeella, jonka aiemmin olen
lisännyt myös blogiini nimellä Täydellinen täytekakkupohja.

Täyte
1 liivatelehti
2½ dl maitoa
1½ rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
1½ rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa vaahdotettuna

Lisäksi
1-1,5 dl vadelmahilloa (makusi mukaan)
noin 3 dl (200 g) tuoreita tai pakastettuja vadelmia
½-1 rkl sokeria
500 g sokerimassaa (värjää haluamillasi väreillä)

Valmista täytekakkupohja. (Sen voit tehdä myös hyvissä ajoin etukäteen).

Valmista täyte. Upota liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito, maissitärkkelysjauho, sokeri ja keltuaiset teflonkattilassa tai vesihauteessa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen kunnes se sakenee. Nosta kattila hellalta, purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi ja liuota liivate kuumaan kiisseliin. Jäähdytä kiisseli. Kannattaa laittaa vaikka joksikin aikaa jääkaappiin, että kiisseli on varmasti jäähtynyt eikä kermavaahto sula siihen. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki ja lisää vaniljasokeri ja kermavaahto.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä alimmalle osalle vadelmahillo. Murskaa vadelmat, mausta ne sokerilla ja levitä hillon päälle. Pakasteesta otetut vadelmat on helppo murustaa ja ne voi laittaa hillon päälle jäisinä. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä sille vaniljakiisseli. Nosta viimeinen levy päälle ja nosta kakku kylmään odottamaan.


Seuraavaksi valmistin italialaisen marenkivoikreemin, jonka ohje löytyy täältä. Marenkikreemiä käytän kakuissa sokerimassa alla. Se on hyvänmakuinen ja lisäksi hyvä ´eriste´ kun kakkutäytteessä on liivatetta. 

Päällystä kakku marenkivoikreemillä ja vetäytyä kylmässä vähintään kolme tuntia, mielellään jopa seuraavaan päivään.

Vaivaa sokerimassaa hetki leivinpöydällä, jotta se notkistuu hiukan. Ripottele leivinalustalle/pöydälle runsaasti tomusokeria. Kauli massa päällä niin suureksi pyöryläksi, että se ulottuu hyvin yli kakun reunojen. Nosta pyörylälevy kaulimen avulla varovasti kakun päälle ja painele reunat tiiviiksi. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois esimerkiksi pizzaleikkurilla.

Koristele kakku haluamillasi koristeilla. 









Kommentit