Pääsiäisen kuppikakut

Netissä pääsiäisaiheita selaillessani törmäsin Cupcake Jemma:n hauskoihin marenkitipuihin ja niitähän oli ehdottomasti kokeiltava. Marenkitipuja on hauska ja helppo tehdä.

Marenkitiput
kananmunan valkuaista
hienoa sokeria
(vanilja-aromia)

Punnitse valkuaiset (itse käytin 3 kpl) ja kerro paino kahdella. Saat sokerin painon.
  1. Laita valkuaiset puhtaaseen metalli- tai lasikulhoon. Älä käytä muovikulhoa, koska se sisältää rasvaa, josta valkuaiset eivät pidä.
  2. Vatkaa pienellä nopeudella minuutin verran (valkuaiset muodostavat isoja kuplia)
  3. Vatkaa täydellä teholla pari minuuttia, jolloin muodostuu kiinteitä ´huippuja´.
  4. Lisää sokeri vähitellen, lusikallinen kerrallaan.
  5. Kun kaikki sokeri on lisätty, vatkaa vielä noin 10-15 minuuttia täydellä teholla.
  6. Lisää vanilja-aromi sekä haluamasi väri (käytin keltaista geeliväriä). Väri haalistuu paistettaessa, joten sitä voi laittaa runsaammin.
  7. Laita massa pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. Itselläni oli käytössä wiltonin tylla nro 2A ja sillä tuli melko pieniä tipuja. Jätä hiukan marenkia nokan ja silmien pursottamiseen.
  8. Pursota leivinpaperilla suojatulle pellille ´kekoja´. Tässä linkki Jemma:n videoon, josta löytyy hyvät ohjeet.
  9. Paista noin 100 asteessa, kunnes tipuset irtoavat helposti leivinpaperilta. Aikaa kuluu noin 40-50 minuuttia.
Kuppikakuiksi leivoin yhden suosikeistani, pehmeät kaakaomuffinit. Pakasteesta löytyi vielä italialaista marenkivoikreemiä pursotuksiin. Suklaakuorrute sopii myös oikein hyvin, voit käyttää makuna vaikkapa appelsiini-suklaata, kuten itse tein. Ostamassani suklaassa tosin oli myös mantelirouhetta, joka pursotettaessa tukki tyllan vähän väliä. Kannatta siis etsiä suklaata ilman rouhetta :). Pesät pursotin tyllalla nro 21.

Sivuun laittamastani marengista värjäsin osan ruskealla silmiä varten ja osan oranssilla nokkaa varten. Tässä käytin Wiltonin pyöreää tyllaa nro 2. Anna marenkitipujen jäähtyä täysin ennen nokan ja silmien pursottamista.




Kommentit