Tartaletit vanilja-sitruunakreemillä

Kokeilin ensimmäistä kertaa tartalettien valmistamista ja toimivalta tuntuvan ohjeen löysin MTV3:n sivuilta. Hieman muokkasin ohjetta ja täytteeksi valitsin sitruuna-vaniljatäytteen sekä pakastemustikat. Paras lopputulos tulee kyllä tuoreista marjoista, mutta toimi näinkin.
Käytössäni oli vain kuusi vuokaa, joten paistoin kahdessa erässä, yhteensä siis 12 tartalettia.

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
165 g voita
2 rkl vettä
2 tl sokeria
  • Leikkaa voi palasiksi. Sekoita voi, jauhot, vesi ja sokeri taikinaksi, kaulitse levyksi ja ota taikinasta 12 pyöreää palasta muotilla, halkaisijaltaan n. 7 cm. Päällystä syviä muotteja taikinaympyröillä, pistele pohjat haarukalla ja laita jääkaappiin 10 minuutiksi.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä jokainen taikinamuotti leivinpaperilla ja täytä ne riisillä tai pavuilla, jotka toimivat painoina. Paista 10 minuuttia, ota pois paperit ja painot ja paista vielä 5-7 minuuttia tai kunnes tarteletit ovat vaaleankeltaisia. Anna niiden jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
Valmistin pohjat jo edellisenä päivän, säilyvät huoneenlämmössä pari päivää.
Sitruunakreemi:
2 rkl Maizenaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl puristettua sitruunamehua
2 rkl sokeria
2 dl maitoa
1 kananmuna
3 rkl kuohukermaa
250 g mustikoita

  • Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa muna kevyesti. Sekoita Maizena, raastettu sitruunan kuori, sitruunamehu, sokeri, maito ja vatkattu muna kattilassa ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Hauduta alhaisella lämmöllä kunnes täyte saostuu. Jäähdytä.
  • Vispaa kerma ja sekoita se varovasti sitruunatäytteeseen.
  • Levitä päälle mustikat
Kiille marjojen päälle
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
  • Kiehauta vesi kattilassa. 
  • Lisää Hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi paksunee. 
  • Levitä liemi lusikalla marjojen päälle, ensin ohuelti ja sitten runsaammin. Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla.

Tartaletit olivat hyviä seuraavanakin päivänä jääkaapista otettuina.

Minulle toinen?

Kommentit