Italialainen marenkivoikreemi

Italialainen marenkivoikreemi on monikäyttöinen. Se on vähän suurempitöinen kuin tavallinen voikreemi, mutta rakenteeltaan kevyempi ja ihanan pehmeä. Varmasti vaivan arvoinen.

Marenkivoikreemi sopii hyvin täytekakkujen päälle, väliin ja vaikka kuppikakkujen pursotuksiin. Ohjeestani tulee melko iso määrä, mutta loput voi laittaa pakkaseen ja käyttää myöhemmin uudelleen. Silloin vain vatkataan kreemi uudelleen kuohkeaksi (alussa voi näyttää siltä ettei rakenne ole hyvä ja voi ´pakenee´, mutta jatka vain vatkaamista niin kreemi kuohkeutuu).

Tarvitset
1 dl vettä
3,5 dl sokeria
6 munanvalkuaista
350 g voita
1 tl vanilja-aromia

Ota voi lämpenemään hyvissä ajoin ja leikkaa se pienempiin osiin. Sen tulee olla pehmeää lisättäessä valkuaisvaahtoon.

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja laita kattilaan myös lämpömittari. Laita seos kuumenemaan, älä sekoita missään vaiheessa. Seoksen lämpötila nousee aluksi nopeasti, mutta hidastuu loppua kohden.

Laita kananmunan valkuaiset kulhoon valmiiksi. Käytä metalli- tai lasikulhoa, valkuainen ei tykkää rasvasta, jota aina on jonkin verran muovikulhoissa. Kun sokerisiirapin lämpötila on yli sadan, voit alkaa vatkata valkuaisia.

Kun sokerisiirapin lämpötila on 121 astetta ota kattila liedeltä ja kaada siirappi koneen käydessä ohuena nauhana kanamunan valkuaisvaahdon joukkoon. Kuuma siirappi kypsentää valkuaiset. Anna koneen käydä kunnes seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.

Edelleen koneen käydessä lisää voi pienissä erissä. Tässä vaiheessa saattaa joskus käydä niin, että vaahto muuttuu ´velliksi´ mutta ei hätää. Anna koneen jatkaa ja hetken päästä massa muuttuu taas kiinteäksi vaahdoksi ja alkaa olla valmista. Lisää vielä halutessasi vanilja-aromi.


Italialaisella marenkivoikreemillä teet helposti myös erilaisia koristeluja kakkujen päälle.


Kommentit