Vadelma-suklaakuppikakut

Vadelma-suklaakuppikakut sopivat erittäin hyvin jälkiruuaksi. Silloin ne voi valmistaa juuri ennen tarjoilua ja nauttia lämpiminä kylmän vaniljajäätelön kanssa. Ne suorastaan vievät kielen mennessään :)

Taikinaa varten tarvitset:
120 g tummaa suklaata (itse käytin Brunbergin suklaata)
1,25 dl maitoa
30 g siivilöityä makeuttamatonta kaakaojauhetta
125 g huoneenlämpöistä voita
110 g hienoa sokeria
2 kananmunaa
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Suklaakiillettä varten tarvitset:
200 g tummaa suklaata
0,6 dl kuohukermaa
(½ rkl esim. mantelilikööriä tai makeaa sherryä)

Koristeluun:
vadelmia, kermavaahtoa tai jäätelöä

Tee näin
  1. Voitele muffinipelti ja laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
  2. Laita kattilaan maito, kaakaojauhe ja suklaa. Sekoita pienellä lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Vaahdota voita ja sokeria 3-4 minuuttia.
  4. Lisää sekaan yksi kananmuna ja jatka vaahdottamista minuutin verran.
  5. Lisää toinen muna ja vaahdota toinen minuutti.
  6. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.
  7. Lisää maito-kaakaojauhe-suklaa -seos taikinaan.
  8. Sekoita hyvin.
  9. Jaa taikina tasaisesti vuokiin.
  10. Kypsennä 25-30 minuuttia.
  11. Valmista seuraavaksi suklaakiille. Laita suklaa, kerma ja likööri pieneen kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho höyryävän vesikattilan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
  12. Levitä kiillettä suklaakuppikakkujen päälle (ei kuumien).
Koristele kuppikakut juuri ennen tarjoilua vadelmilla. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.


YOUTUBE-VIDEO





Kommentit