Vadelma-suklaakuppikakut sopivat erittäin hyvin jälkiruuaksi. Silloin ne voi valmistaa juuri ennen tarjoilua ja nauttia lämpiminä kylmän vaniljajäätelön kanssa. Ne suorastaan vievät kielen mennessään :)
Taikinaa varten tarvitset:
120 g tummaa suklaata (itse käytin Brunbergin suklaata)
1,25 dl maitoa
30 g siivilöityä makeuttamatonta kaakaojauhetta
125 g huoneenlämpöistä voita
110 g hienoa sokeria
2 kananmunaa
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Suklaakiillettä varten tarvitset:
200 g tummaa suklaata
0,6 dl kuohukermaa
(½ rkl esim. mantelilikööriä tai makeaa sherryä)
Koristeluun:
vadelmia, kermavaahtoa tai jäätelöä
Tee näin
Taikinaa varten tarvitset:
120 g tummaa suklaata (itse käytin Brunbergin suklaata)
1,25 dl maitoa
30 g siivilöityä makeuttamatonta kaakaojauhetta
125 g huoneenlämpöistä voita
110 g hienoa sokeria
2 kananmunaa
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Suklaakiillettä varten tarvitset:
200 g tummaa suklaata
0,6 dl kuohukermaa
(½ rkl esim. mantelilikööriä tai makeaa sherryä)
Koristeluun:
vadelmia, kermavaahtoa tai jäätelöä
Tee näin
- Voitele muffinipelti ja laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
- Laita kattilaan maito, kaakaojauhe ja suklaa. Sekoita pienellä lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut.
- Vaahdota voita ja sokeria 3-4 minuuttia.
- Lisää sekaan yksi kananmuna ja jatka vaahdottamista minuutin verran.
- Lisää toinen muna ja vaahdota toinen minuutti.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.
- Lisää maito-kaakaojauhe-suklaa -seos taikinaan.
- Sekoita hyvin.
- Jaa taikina tasaisesti vuokiin.
- Kypsennä 25-30 minuuttia.
- Valmista seuraavaksi suklaakiille. Laita suklaa, kerma ja likööri pieneen kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho höyryävän vesikattilan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
- Levitä kiillettä suklaakuppikakkujen päälle (ei kuumien).
Koristele kuppikakut juuri ennen tarjoilua vadelmilla. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
YOUTUBE-VIDEO
YOUTUBE-VIDEO
Kommentit
Lähetä kommentti