Vaikka keskitynkin blogissani pienempien eli kuppikakkujen tekoon, haluan kuitenkin jakaa ohjeen käyttämääni täydelliseen kakkupohjaan. Olen aikoinaan löytänyt ohjeen Ulla Svenskin sivuilta enkä muuta sen jälkeen ole käyttänytkään. Tärkeä työväline tässä on keittiövaaka.
Hyvän kakkureseptin lisäksi tärkeää on myös oikea uunin lämpötila. Niistä myös tässä postauksessa.
Taikinaa varten tarvitset:
1 kananmuna kolmea henkeä kohden eli neljän munan kakusta riittää 12-15 hengelle.
hienoa sokeria
vehnäjauhoja ja perunajauhoja
leivinjauhetta käytän noin ½-1 tl
Tee näin:
Hyvän kakkureseptin lisäksi tärkeää on myös oikea uunin lämpötila. Niistä myös tässä postauksessa.
Taikinaa varten tarvitset:
1 kananmuna kolmea henkeä kohden eli neljän munan kakusta riittää 12-15 hengelle.
hienoa sokeria
vehnäjauhoja ja perunajauhoja
leivinjauhetta käytän noin ½-1 tl
Tee näin:
- Punnitse kananmunat
- Kerro kananmunien paino 0,7:llä
= sokerin määrä
= jauhojen määrä
Eli esimerkiksi näin
200 g kananmunia
140 g sokeria
140 g jauhoja, joista noin 2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja
½-1 tl leivinjauhetta
- Laita uuni lämpenemään (kts. lämpötilan valinnasta alempaa) ja jauhota kakkuvuoka. Itse leikkaan vielä pohjalle leivinpaperista pohjan kokoisen palan, reunat jauhotan korppujauhoilla.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Noin minuutin per muna.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi vaahtoon.
- Kääntele jauhoseos varovasti vaahdon sekaan.
- Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan. Täytä vuoka vain vähän yli puolenvälin.
- Paista noin 30-40 minuuttia. Kokeile kakkua hammastikulla ennen uunista ottamista. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis.
- Anna kakun levätä vuoassa kymmenisen minuuttia, kumoa sitten jäähtymään.
Valitse lämpötila kakkuvuoan mukaan
- jos käytät normaalikokoista 20-24 cm alumiinivuokaa, oikea lämpötila on 175 astetta
- anodisoitu pinta, tummapintainen kakkuvuoka, lasinen vuoka tai suuri korkeareunainen vuoka, oikea lämpötila on 160-165 astetta.
Kakkua ei koskaan pidä paistaa uunin keskitason yläpuolella, vaan mieluiten hieman sen alapuolella.
Tämä kakkupohja kestää hyvin kostuttamista, itse käytän mielelläni laktoositonta maitoa, johon sekoitan vaniljasokeria.
Kommentit
Lähetä kommentti