Mustikan ja piimän maut sopivat hyvin yhteen ja tummempi sokeri vielä täydentää näitä makuja. Nämä kuppikakut voisi tehdä myös kuningatarhillosta.
Mustikkasilmä-kuppikakkuihin tarvitset:
110 g huoneenlämpöistä pehmeää voita
180 g ruokosokeria
2 kananmunaa
240 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
125 ml piimää (huoneenlämpöisenä)
Mustikka- tai kuningatarhilloa
Tee näin:
Mustikkasilmä-kuppikakkuihin tarvitset:
110 g huoneenlämpöistä pehmeää voita
180 g ruokosokeria
2 kananmunaa
240 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
125 ml piimää (huoneenlämpöisenä)
Mustikka- tai kuningatarhilloa
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin.
- Siivilöi vehnäjauhot ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja ruokasooda.
- Vatkaa voi ja sokeri suuressa kulhossa vaaleaksi ja tasaiseksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
- Lisää puolet jauhoista ja sekoita nopeasti vatkaimen pienimmällä teholla.
- Lisää puolet piimästä, sekoita.
- Lisää vielä vuorotellen jauhot ja piimä.
- Sekoita taikina tasaiseksi lastalla.
- Laita muffinivuoan pohjalle reilu ruokalusikallinen taikinaa, lisää päälle teelusikallinen mustikkahilloa (tai kuningatarhilloa) ja viimeiseksi vielä kerros taikinaa.
- Paista 180 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes kakut ovat kullanruskeita.
- Anna levätä hetki pellillä ja nosta sitten jäähtymään.
Taikinasta tulee noin 16 kuppikakkua.
Koristele kuppikakut esimerkiksi valkosuklaakuorrutteella ja voikreemi-orvokeilla.
Kommentit
Lähetä kommentti