Mustikkasilmä -kuppikakut

Mustikan ja piimän maut sopivat hyvin yhteen ja tummempi sokeri vielä täydentää näitä makuja. Nämä kuppikakut voisi tehdä myös kuningatarhillosta.

Mustikkasilmä-kuppikakkuihin tarvitset:
110 g huoneenlämpöistä pehmeää voita
180 g ruokosokeria
2 kananmunaa
240 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
125 ml piimää (huoneenlämpöisenä)
Mustikka- tai kuningatarhilloa

Tee näin:
  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  2. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin.
  3. Siivilöi vehnäjauhot ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja ruokasooda.
  4. Vatkaa voi ja sokeri suuressa kulhossa vaaleaksi ja tasaiseksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia.
  5. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
  6. Lisää puolet jauhoista ja sekoita nopeasti vatkaimen pienimmällä teholla.
  7. Lisää puolet piimästä, sekoita.
  8. Lisää vielä vuorotellen jauhot ja piimä.
  9. Sekoita taikina tasaiseksi lastalla.
  10. Laita muffinivuoan pohjalle reilu ruokalusikallinen taikinaa, lisää päälle teelusikallinen mustikkahilloa (tai kuningatarhilloa) ja viimeiseksi vielä kerros taikinaa.
  11. Paista 180 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes kakut ovat kullanruskeita.
  12. Anna levätä hetki pellillä ja nosta sitten jäähtymään.
Taikinasta tulee noin 16 kuppikakkua.
Koristele kuppikakut esimerkiksi valkosuklaakuorrutteella ja voikreemi-orvokeilla.






Kommentit