Tarvitset:
175 g sokeria
100 g voita (huoneenlämpöistä)
n. 200 g mansikoita
n. 200 g mansikoita
2 kananmunaa
225 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
100 g ranskankermaa
1/4 dl ruokaöljyä
(1 tl vanilja-aromia)
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
- Sekoita keskenään siivilöity vehnäjauho, leivinjauhe ja ruokasooda.
- Hienonna mansikat
- Sekoita keskenään ranskankerma ja öljy.
- Vaahdota voita ja sokeria täydellä teholla noin viisi minuuttia, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaan keltaista.
- Lisää munat yksitellen vatkaten välillä vähintään minuutin verran.
- Lisää survotut mansikat ja sekoita (käsin tai vatkaimen pienimmällä teholla).
- Lisää puolet jauhoseoksesta ja sekoita.
- Lisää puolet kerma-öljyseoksesta ja sekoita.
- Lisää vuorotellen loput jauho- ja kerma-öljyseoksesta sekä lopuksi halutessasi vanilja-aromi.
- Sekoita hyvin, mutta älä enää vatkaa.
- Täytä muffinivuoat vähän yli puolilleen.
- Paista noin 25 minuuttia.
- Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja siirrä sitten pois muffinipelliltä.
Kuorrutetta varten tarvitset
100 g mansikkatomusokeria
100 g tomusokeria
125 g voita (huoneenlämpöistä)
½ rkl maitoa
100 g tomusokeria
125 g voita (huoneenlämpöistä)
½ rkl maitoa
mansikoita koristeluun
- Vatkaa pehmeää voita täydellä teholla 4-5 minuuttia, kunnes voi on vaaleaa ja kuohkeaa.
- Lisää kolmannes tomusokerista, vatkaa pari minuuttia
- Lisää toinen kolmannes ja vatkaa vielä 1-2 minuuttia.
- Lisää loput tomusokerista ja maito . Vatkaa 1-2 minuuttia.
- Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Katso video :)
Kommentit
Lähetä kommentti