Mansikka-kuppikakut

Nämä mansikkasurvoksella maustetut kuppikakut ovat koostumukseltaan pehmeitä ja meheviä. Mansikkatomusokeri antaa kuorrutteelle hyvän maun lisäksi kauniin vaaleanpunaisen värin, mutta toki voit käyttää tavallistakin tomusokeria.

Tarvitset:
175 g sokeria
100 g voita (huoneenlämpöistä)
n. 200 g mansikoita
2 kananmunaa
225 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
100 g ranskankermaa
1/4 dl ruokaöljyä
(1 tl vanilja-aromia)
  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
  2. Sekoita keskenään siivilöity vehnäjauho, leivinjauhe ja ruokasooda.
  3. Hienonna mansikat
  4. Sekoita keskenään ranskankerma ja öljy.
  5. Vaahdota voita ja sokeria täydellä teholla noin viisi minuuttia, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaan keltaista.
  6. Lisää munat yksitellen vatkaten välillä vähintään minuutin verran.
  7. Lisää survotut mansikat ja sekoita (käsin tai vatkaimen pienimmällä teholla).
  8. Lisää puolet jauhoseoksesta ja sekoita.
  9. Lisää puolet kerma-öljyseoksesta ja sekoita.
  10. Lisää vuorotellen loput jauho- ja kerma-öljyseoksesta sekä lopuksi halutessasi vanilja-aromi.
  11. Sekoita hyvin, mutta älä enää vatkaa.
  12. Täytä muffinivuoat vähän yli puolilleen.
  13. Paista noin 25 minuuttia.
  14. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja siirrä sitten pois muffinipelliltä.

Kuorrutetta varten tarvitset
100 g mansikkatomusokeria
100 g tomusokeria
125 g voita (huoneenlämpöistä)
½ rkl maitoa
mansikoita koristeluun
  1. Vatkaa pehmeää voita täydellä teholla 4-5 minuuttia, kunnes voi on vaaleaa ja kuohkeaa. 
  2. Lisää kolmannes tomusokerista, vatkaa pari minuuttia
  3. Lisää toinen kolmannes ja vatkaa vielä 1-2 minuuttia.
  4. Lisää loput tomusokerista ja maito . Vatkaa 1-2 minuuttia.
  5. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.








Kommentit