Kirsikka-kuppikakut

Kirsikka-aromi tulee näihin kirsikka-kuppikakkuihin kirsikkamehusta. Lisäsin mehua myös kuorrutteeseen.

Tarvitset:
115 g huoneenlämpöistä voita
4 kananmunan valkuaista, huoneenlämpöisinä
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(½ tl suolaa, jos käytät suolatonta voita)
1/4 tl ruokasoodaa
1,5 dl piimää
0,5 dl kirsikkamehua
300 g hienoa sokeria
1 tl vanilja-aromia
½ tl manteliaromia tai mantelilikööriä
(kirsikoita varsineen koristeluun)

  1. Asettele muffinivuoat valmiiksi muffinipellille.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
  3. Sekoita keskenään siivilöidyt vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda
  4. Vatkaa keskenään piimä ja kirsikkamehu
  5. Vatkaa huoneenlämpöistä voita täydellä teholla minuutin verran.
  6. Lisää sokeri, vanilja- ja manteliaromit
  7. Vatkaa aineet sekaisin.
  8. Lisää munanvalkuaiset yksi kerrallaan. Vatkaa aina lisäyksen jälkeen minuutin verran.
  9. Lisää vuorotellen jauhoseos ja piimä-mehuseos vatkaten pienimällä teholla kunnes taikina on sekoittunut.
  10. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
  11. Anna jäähtyä pellillä kymmenisen minuuttia ennen irrottamista.
  12. Annoksesta tulee noin 24 muffinia.
Kuorrute
225 g voita
500 g tomusokeria
3 rkl kirsikkamehua (tai maitoa)
½ tl manteliaromia tai mantelilikööriä

Ohjeen kuorrutteen tekemiseen löydät tästä linkistä. Käytä maidon tilalla kirsikkamehua.

Video





Kommentit