Kirsikka-aromi tulee näihin kirsikka-kuppikakkuihin kirsikkamehusta. Lisäsin mehua myös kuorrutteeseen.
Tarvitset:
115 g huoneenlämpöistä voita
4 kananmunan valkuaista, huoneenlämpöisinä
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(½ tl suolaa, jos käytät suolatonta voita)
1/4 tl ruokasoodaa
1,5 dl piimää
0,5 dl kirsikkamehua
300 g hienoa sokeria
1 tl vanilja-aromia
½ tl manteliaromia tai mantelilikööriä
(kirsikoita varsineen koristeluun)
Tarvitset:
115 g huoneenlämpöistä voita
4 kananmunan valkuaista, huoneenlämpöisinä
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(½ tl suolaa, jos käytät suolatonta voita)
1/4 tl ruokasoodaa
1,5 dl piimää
0,5 dl kirsikkamehua
300 g hienoa sokeria
1 tl vanilja-aromia
½ tl manteliaromia tai mantelilikööriä
(kirsikoita varsineen koristeluun)
- Asettele muffinivuoat valmiiksi muffinipellille.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
- Sekoita keskenään siivilöidyt vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda
- Vatkaa keskenään piimä ja kirsikkamehu
- Vatkaa huoneenlämpöistä voita täydellä teholla minuutin verran.
- Lisää sokeri, vanilja- ja manteliaromit
- Vatkaa aineet sekaisin.
- Lisää munanvalkuaiset yksi kerrallaan. Vatkaa aina lisäyksen jälkeen minuutin verran.
- Lisää vuorotellen jauhoseos ja piimä-mehuseos vatkaten pienimällä teholla kunnes taikina on sekoittunut.
- Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
- Anna jäähtyä pellillä kymmenisen minuuttia ennen irrottamista.
- Annoksesta tulee noin 24 muffinia.
Kuorrute
225 g voita
500 g tomusokeria
3 rkl kirsikkamehua (tai maitoa)
½ tl manteliaromia tai mantelilikööriä
Ohjeen kuorrutteen tekemiseen löydät tästä linkistä. Käytä maidon tilalla kirsikkamehua.
Video
225 g voita
500 g tomusokeria
3 rkl kirsikkamehua (tai maitoa)
½ tl manteliaromia tai mantelilikööriä
Ohjeen kuorrutteen tekemiseen löydät tästä linkistä. Käytä maidon tilalla kirsikkamehua.
Video
Kommentit
Lähetä kommentti