Sitruunaiset kuppikakut

Nämä pehmeät ja ihanan sitruunaiset kuppikakut on helppo valmistaa.

Tarvitset
110 g huoneenlämpöistä voita
200 g sokeria (= n. 2,3 dl)
2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
200 g vehnäjauhoja (= n. 3 dl)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja-aromia
1 ison sitruunan raastettu kuori (= n. vajaa 1 rkl)
120 ml maitoa tai kermaa
1 rkl sitruunamehua

Teen näin
  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. (Kiertoilma 160 astetta).
  2. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori sekä purista mehu valmiiksi.
  3. Siivilöi jauhot ja sekoita niihin leivinjauhe.
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (Sähkövatkaimella täydellä teholla 4-5 minuuttia).
  5. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa molempien jälkeen vähintään minuutin verran.
  6. Lisää vanilja-aromi ja sitruunan raastettu kuori, vatkaa hetki.
  7. Lisää sitruunamehu sekä puolet maidosta, vatkaa sekaisin.
  8. Lisää puolet jauhoseoksesta, vatkaa sekaisin ja sitten vielä loput maito/kerma sekä jauhoseos. Älä vatkaa liikaa, vain sen verran että taikina sekoittuu.
  9. Annostele taikina muffinssivuokiin, täytä vain vähän yli puolilleen.
  10. Paista kullanruskeiksi eli noin 20 minuuttia.
Taikinasta tulee 12-15 kuppikakkua, vuokien koosta riippuen. Nämä kakut päällystin keltaiseksi värjätyllä voikreemillä.

Video leivontavaiheista.





Kommentit