Nämä pehmeät ja ihanan sitruunaiset kuppikakut on helppo valmistaa.
Tarvitset
110 g huoneenlämpöistä voita
200 g sokeria (= n. 2,3 dl)
2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
200 g vehnäjauhoja (= n. 3 dl)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja-aromia
1 ison sitruunan raastettu kuori (= n. vajaa 1 rkl)
120 ml maitoa tai kermaa
1 rkl sitruunamehua
Teen näin
Tarvitset
110 g huoneenlämpöistä voita
200 g sokeria (= n. 2,3 dl)
2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
200 g vehnäjauhoja (= n. 3 dl)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja-aromia
1 ison sitruunan raastettu kuori (= n. vajaa 1 rkl)
120 ml maitoa tai kermaa
1 rkl sitruunamehua
Teen näin
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. (Kiertoilma 160 astetta).
- Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori sekä purista mehu valmiiksi.
- Siivilöi jauhot ja sekoita niihin leivinjauhe.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (Sähkövatkaimella täydellä teholla 4-5 minuuttia).
- Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa molempien jälkeen vähintään minuutin verran.
- Lisää vanilja-aromi ja sitruunan raastettu kuori, vatkaa hetki.
- Lisää sitruunamehu sekä puolet maidosta, vatkaa sekaisin.
- Lisää puolet jauhoseoksesta, vatkaa sekaisin ja sitten vielä loput maito/kerma sekä jauhoseos. Älä vatkaa liikaa, vain sen verran että taikina sekoittuu.
- Annostele taikina muffinssivuokiin, täytä vain vähän yli puolilleen.
- Paista kullanruskeiksi eli noin 20 minuuttia.
Taikinasta tulee 12-15 kuppikakkua, vuokien koosta riippuen. Nämä kakut päällystin keltaiseksi värjätyllä voikreemillä.
Kommentit
Lähetä kommentti