Tuorejuustokuorrutteiset mantelikuppikakut

Näissä kuppikakuissa maistuu manteli ja koostumukseltaan ne ovat pehmeitä. Ehdottomasti yksi suosikeistani :)

Tarvitset:
125 g huoneenlämpöistä voita
160 g sokeria (= n. 1 3/4 dl)
2 kananmunaa
175 g siivilöityjä vehnäjauhoja (= 2 3/4 dl)
1 tl leivinjauhetta
(hyppysellinen suolaa, jos käytät suolatonta voita)
100 g mantelijauhetta
1½ dl maitoa

Tee näin:
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, 3-5 minuuttia.
  3. Lisää munat yksitellen ja vatkaa minuutin verran molempien munien lisäämisen jälkeen.
  4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mantelijauhe keskenään.
  5. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita.
  6. Jaa taikina muffinivuokiin, täytä vain vähän yli puolilleen.
  7. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia eli kunnes kakut ovat kullanruskeita.
Annoksesta tulee 12-15 kuppikakkua, vuoan koosta riippuen. Nämä kuppikakut päällystin manteliliköörillä maustetulla tuorejuustokuorrutteella. Koristeena on syreenin kukkia.
Video mantelikuppikakkujen valmistamisesta.

Tuorejuustokuorrute
200 g tuorejuustoa
100 g voita
250 g tomusokeria
1-2 tl mantelilikööriä tai muuta manteliaromia
  1. Ota tuorejuusto ja voi noin tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset tuorejuusto ja voi pehmeäksi seokseksi.
  3. Lisää tomusokeri ja manteliaromi ja vatkaa kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet ja sinulla on pehmeä ja ilmava seos.
  4. Pursota hyvin jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele.


Kommentit