Tarvitset:
125 g huoneenlämpöistä voita
160 g sokeria (= n. 1 3/4 dl)
2 kananmunaa
175 g siivilöityjä vehnäjauhoja (= 2 3/4 dl)
1 tl leivinjauhetta
(hyppysellinen suolaa, jos käytät suolatonta voita)
100 g mantelijauhetta
1½ dl maitoa
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, 3-5 minuuttia.
- Lisää munat yksitellen ja vatkaa minuutin verran molempien munien lisäämisen jälkeen.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mantelijauhe keskenään.
- Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita.
- Jaa taikina muffinivuokiin, täytä vain vähän yli puolilleen.
- Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia eli kunnes kakut ovat kullanruskeita.
Annoksesta tulee 12-15 kuppikakkua, vuoan koosta riippuen. Nämä kuppikakut päällystin manteliliköörillä maustetulla tuorejuustokuorrutteella. Koristeena on syreenin kukkia.
Video mantelikuppikakkujen valmistamisesta.
Tuorejuustokuorrute
200 g tuorejuustoaVideo mantelikuppikakkujen valmistamisesta.
Tuorejuustokuorrute
100 g voita
250 g tomusokeria
1-2 tl mantelilikööriä tai muuta manteliaromia
- Ota tuorejuusto ja voi noin tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön.
- Vatkaa huoneenlämpöiset tuorejuusto ja voi pehmeäksi seokseksi.
- Lisää tomusokeri ja manteliaromi ja vatkaa kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet ja sinulla on pehmeä ja ilmava seos.
- Pursota hyvin jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti