Gluteenittomat vanilja-kuppikakut

Gluteenittomat kuppikakut syntyvät gluteenittomista jauhoista yhtä helposti kuin tavallisetkin kuppikakut. Tein vaniljaisten kuppikakkujen ohjeella, korvaamalla vain vehnäjauhot Sunnuntai gluteenittomalla jauhoseoksella. Kakut voisi vielä kuorruttaa vaikka suklaakuorrutteella tai oman makusi mukaan :)

Tarvitset:
110 g huoneenlämpöistä voita
225 g hienoa (luomuruoko-) sokeria
2 suurta kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
275 g gluteenitonta jauhoseosta
2½ tl leivinjauhetta
120 ml kevytmaitoa, huoneenlämpöistä
1 tl vaniljauutetta

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen)
  2. Laita paperivuoat muffinipellin koloihin (tai varaa pahviset kuppikakkuvuoat valmiiksi)
  3. Siivilöi jauhoseos ja sekoita joukkoon leivinjauhe.
  4. Sekoita maito ja vaniljauute.
  5. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, kunnes seos on vaaleaa ja tasaista. Tähän menee sähkövatkaimella noin 3-5 minuuttia.
  6. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa taikinaa pari minuuttia jokaisen lisäyksen jälkeen.
  7. Lisää kolmasosa jauhoseoksesta taikinaan ja vatkaa hyvin.
  8. Kaada joukkoon kolmasosa maitoseoksesta ja vatkaa uudelleen. Toista nämä vaiheet, kunnes kaikki jauhot ja maito on sekoitettu.
  9. Lusikoit taikina vuokiin, täytä vuoat vain hieman yli puolilleen.
  10. Paista uunissa noin 25 minuuttia tai jos teet minikuppikakkuja, noin 12-15 minuuttia, kunnes kakut ovat paistuneet kullanruskeiksi.
  11. Jätä pellille jäähtymään noin 10 minuutiksi.
Taikinasta tulee noin 20 normaalikokoista tai noin 40 minikuppikakkua. Pahviset kakkuvuoat ovat suuria, joten niitä tulee noin 12-15 kuppikakkua.

Jos haluat katsoa työvaiheet videolta, niin tässä linkki vaniljaisten kuppikakkujen tekoon.



Kommentit