Gluteenittomat kuppikakut syntyvät gluteenittomista jauhoista yhtä helposti kuin tavallisetkin kuppikakut. Tein vaniljaisten kuppikakkujen ohjeella, korvaamalla vain vehnäjauhot Sunnuntai gluteenittomalla jauhoseoksella. Kakut voisi vielä kuorruttaa vaikka suklaakuorrutteella tai oman makusi mukaan :)
Tarvitset:
110 g huoneenlämpöistä voita
225 g hienoa (luomuruoko-) sokeria
2 suurta kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
275 g gluteenitonta jauhoseosta
2½ tl leivinjauhetta
120 ml kevytmaitoa, huoneenlämpöistä
1 tl vaniljauutetta
Jos haluat katsoa työvaiheet videolta, niin tässä linkki vaniljaisten kuppikakkujen tekoon.
Tarvitset:
110 g huoneenlämpöistä voita
225 g hienoa (luomuruoko-) sokeria
2 suurta kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
275 g gluteenitonta jauhoseosta
2½ tl leivinjauhetta
120 ml kevytmaitoa, huoneenlämpöistä
1 tl vaniljauutetta
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen)
- Laita paperivuoat muffinipellin koloihin (tai varaa pahviset kuppikakkuvuoat valmiiksi)
- Siivilöi jauhoseos ja sekoita joukkoon leivinjauhe.
- Sekoita maito ja vaniljauute.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, kunnes seos on vaaleaa ja tasaista. Tähän menee sähkövatkaimella noin 3-5 minuuttia.
- Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa taikinaa pari minuuttia jokaisen lisäyksen jälkeen.
- Lisää kolmasosa jauhoseoksesta taikinaan ja vatkaa hyvin.
- Kaada joukkoon kolmasosa maitoseoksesta ja vatkaa uudelleen. Toista nämä vaiheet, kunnes kaikki jauhot ja maito on sekoitettu.
- Lusikoit taikina vuokiin, täytä vuoat vain hieman yli puolilleen.
- Paista uunissa noin 25 minuuttia tai jos teet minikuppikakkuja, noin 12-15 minuuttia, kunnes kakut ovat paistuneet kullanruskeiksi.
- Jätä pellille jäähtymään noin 10 minuutiksi.
Jos haluat katsoa työvaiheet videolta, niin tässä linkki vaniljaisten kuppikakkujen tekoon.
Kommentit
Lähetä kommentti