Pienet savulohi-yrttimuffinit

Tämän ohjeen löysin Cupcakes and muffins -kirjasesta. Muffinit ovat helpot valmistaa ja ne sopivat hienosti juhlapöydän suolaiseksi tarjottavaksi. Ohjeesta tulee noin 36 minimuffinia.

Tarvitset
315 g vehnäjauhoja (= n. 4,8 dl)
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
125 g emmental-juustoraastetta
1 hienoksi silputtu sipuli
10 g (noin ½ dl) tuoreita silputtuja yrttejä, kuten persiljaa, basilikaa tai tilliä
2 munaa
2 rkl oliiviöljyä
310 ml maitoa
n. 80 g parmesan juustoraastetta tai -lastuja päälle siroteltavaksi

kylmäsavulohta (voit käyttää myös makusi mukaan lämminsavulohta tai graavilohta)
120 g ranskankermaa
basilikan, persiljan tai tillin lehtiä (+ limeviipaleita) koristeluun

Tee näin
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele muffinipelti
  2. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, suola, juusto, sipuli ja yrtit isossa kulhossa.
  3. Tee kuivien aineiden keskelle syvennys ja lisää syvennykseen kananmunat, öljy ja maito. Sekoita.
  4. Jaa taikina vuokiin (älä laita ihan täyteen)
  5. Ripottele päälle parmesan -juustoa.
  6. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohonneet ja ovat väriltään kullanruskeita.
Leikkaa muffinista ´hattu´ pois aikaisintaan tuntia ennen tarjoilua. Lisää väliin savulohiviipale ja hieman ranskankermaa. Koristele yrteillä ja limeviipaleilla. Säilytä kylmässä ennen tarjoilua.




Kommentit