Tämän ohjeen löysin Cupcakes and muffins -kirjasesta. Muffinit ovat helpot valmistaa ja ne sopivat hienosti juhlapöydän suolaiseksi tarjottavaksi. Ohjeesta tulee noin 36 minimuffinia.
Tarvitset
315 g vehnäjauhoja (= n. 4,8 dl)
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
125 g emmental-juustoraastetta
1 hienoksi silputtu sipuli
10 g (noin ½ dl) tuoreita silputtuja yrttejä, kuten persiljaa, basilikaa tai tilliä
2 munaa
2 rkl oliiviöljyä
310 ml maitoa
n. 80 g parmesan juustoraastetta tai -lastuja päälle siroteltavaksi
kylmäsavulohta (voit käyttää myös makusi mukaan lämminsavulohta tai graavilohta)
120 g ranskankermaa
basilikan, persiljan tai tillin lehtiä (+ limeviipaleita) koristeluun
Tee näin
Tarvitset
315 g vehnäjauhoja (= n. 4,8 dl)
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
125 g emmental-juustoraastetta
1 hienoksi silputtu sipuli
10 g (noin ½ dl) tuoreita silputtuja yrttejä, kuten persiljaa, basilikaa tai tilliä
2 munaa
2 rkl oliiviöljyä
310 ml maitoa
n. 80 g parmesan juustoraastetta tai -lastuja päälle siroteltavaksi
kylmäsavulohta (voit käyttää myös makusi mukaan lämminsavulohta tai graavilohta)
120 g ranskankermaa
basilikan, persiljan tai tillin lehtiä (+ limeviipaleita) koristeluun
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele muffinipelti
- Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, suola, juusto, sipuli ja yrtit isossa kulhossa.
- Tee kuivien aineiden keskelle syvennys ja lisää syvennykseen kananmunat, öljy ja maito. Sekoita.
- Jaa taikina vuokiin (älä laita ihan täyteen)
- Ripottele päälle parmesan -juustoa.
- Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohonneet ja ovat väriltään kullanruskeita.
Leikkaa muffinista ´hattu´ pois aikaisintaan tuntia ennen tarjoilua. Lisää väliin savulohiviipale ja hieman ranskankermaa. Koristele yrteillä ja limeviipaleilla. Säilytä kylmässä ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti