Kaulittavat vaaleat pikkuleivät

Nämä vaaleat pikkuleivät sopivat hyvin päällystettäviksi vaikka ovat toki hyviä sellaisenaankin.
Paistetut pikkuleivät voi pakastaa ja päällystää sekä koristella niitä sitten aina tarpeen mukaan.

Taikinan voi tehdä jo paistamista edeltävänä päivänä.

Tarvitset
170 g huoneenlämpöistä voita
200 g sokeria
2 kananmunaa
½-1 tl vanilja-aromia
400 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa (½ tl jos käytät suolatonta voita, 1/4 tl jos käytät normaalisuolaista voita).

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 2-3 minuuttia.
  2. Lisää vanilja-aromi ja yksi kananmuna. Vatkaa hyvin, minuutin verran.
  3. Lisää toinen kananmuna ja vatkaa toinen minuutti.
  4. Siivilöi jauhot ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja suola. Lisää puolet seoksesta taikinaan ja sekoita.
  5. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita huolellisesti. Käytä tässä vaiheessa lastaa tai sekoita käsin. Taikina on liian paksua sähkövatkaimelle. 
  6. Laita taikina muovipussiin tai kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi, mielellään vaikka seuraavaan päivään.
  7. Kauli taikina hyvin jauhotetulla pöydällä noin ½ sentin paksuiseksi ja ota muotilla haluamasi mallisia pikkuleipiä.
  8. Paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia, pikkuleivän koosta riippuen.  Pikkuleivät eivät saa ruskistua vaan niiden tulee jäädä vaaleiksi.

Vaaleat kaulittavat pikkuleivät




Kommentit