Valkosuklaakuorrute

Pehmeä ja ilmava valkosuklaakuorrute sopii erinomaisesti vaikkapa vadelmakuppikakkujen päälle. Pursotukseen on Wiltonin tylla nro 1M yksi suosikeistani. Sillä saa helposti kauniit pursotukset.

Valkosuklaakuorrutteeseen tarvitset:
140 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
70 g siivilöityä tomusokeria
100 g valkosuklaata

Tee näin:
  1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa: 20 sekuntia, sekoita - 10 s. sekoita ja sitten 5-10 sekuntia kerrallaan kunnes suklaa on sulanut.
  2. Vaahdota voita sähkövatkaimella täydellä teholla pari minuuttia.
  3. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista vielä 2-3 minuuttia.
  4. Lisää hyvin jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita hyvin.
  5. Lisää haluamasi väri ja vatkaa kunnes väri on sekoittunut.
Voit käyttää myös tavallista voita, onnistuu kyllä. Itse asiassa se on makuasia, olen tehnyt kuorrutetta sekä suolattomasta että normaalisuolaisesta voista. Voi pehmenee nopeammin huoneenlämmössä jos leikkaat tarvittavan määrän kulhoon juustohöylää käyttäen.

Väreinä parhaita ovat geelivärit, myös jauhemainen elintarvikeväri käy. Jos käytät paljon nestemäistä väriä, voit hiukan lisätä tomusokerin määrää. Mutta kuorrutteesta tulee kaunista ilman väriäkin.

Video kuorrutteen valmistamisesta löytyy tästä.


Kommentit