JUUSTOISET KINKKU-ANANASMUFFINIT

Kinkku-ananas yhdistelmä toimii hyvin näissä maukkaissa muffineissa.
Parhaita vastapaistettuina, mutta maistuvat myös kylminä vaikkapa retkieväänä.


12 kpl
150 g vehnäjauhoja (= n. 2,75 dl)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g palvikinkkua kuutioituna
½ rkl hienoa sokeria
100 g Cheddar juustoraastetta
n. 1/2 dl silputtua ruohosipulia
1,5 dl maitoa
1 kananmuna
30 g voita sulatettuna
n. 120-140 g ananasmurskaa valutettuna

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Laita ananasmurska valumaan.
  3. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin.
  4. Lisää kinkku, sokeri sekä noin puolet juustoraasteesta ja ruohosipulista.
  5. Vatkaa maito, kananmuna ja voi.
  6. Tee kuivien ainesten keskelle syvennys. Lisää sinne maitoseos ja ananasmurska
  7. Sekoita
  8. Täytä voidellut muffinipellin kolot taikinalla vähän yli puolilleen.
  9. Paista noin 30 minuuttia, kunnes muffinit ovat kullanruskeita.
  10. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja ruohosipulista ja paista vielä noin viisi minuuttia.
  11. Jäähdytä muffinipellillä viitisen minuuttia ennen irrottamista.
Suolaisista muffineista tulee mielestäni parhaita, kun ne paistaa ilman paperisia muffinivuokia. Niihin tulee maukas paistopinta eivätkä ne tartu kiinni, niin kuin joidenkin paperivuokien kohdalla joskus käy. Tarjolle ne voi sitten laittaa vuokiin, jos haluaa.


Vielä työvaiheet videolla.


Juustoiset kinkku-ananasmuffinit.

Kommentit