Vaniljaiset kuppikakut

Vaniljaiset kuppikakut ovat yksi peruskuppikakuista. Tällä ohjeella valmistetut sopivat mielestäni erityisen hyvin pakastettaviksi. Niiden maku ja koostumus vain paranee.
Ohje on kirjasta Cupcakes from the Primrose Bakery.


Valmistukseen tarvitset:
110 g (suolatonta voita) huoneenlämpöisenä
225 g hienoa sokeria, mieluiten ruskeaa
2 suurta kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
275 g siivilöityjä vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
120 ml kevytmaitoa, huoneenlämpöistä
1 tl vaniljauute

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen)¨
  2. Laita paperivuoat muffinipellin koloihin
  3. Siivilöi vehnäjauhot ja sekoita joukkoon leivinjauhe.
  4. Sekoita maito ja vaniljauute.
  5. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, kunnes seos on vaaleaa ja tasaista. Tähän menee sähkövatkaimella noin 3-5 minuuttia.
  6. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa taikinaa pari minuuttia jokaisen lisäyksen jälkeen.
  7. Lisää kolmasosa jauhoseoksesta taikinaan ja vatkaa hyvin.
  8. Kaada joukkoon kolmasosa maitoseoksesta ja vatkaa uudelleen. Toista nämä vaiheet, kunnes kaikki jauhot ja maito on sekoitettu.
  9. Lusikoit taikina vuokiin, täytä vuoat vain hieman yli puolilleen.
  10. Paista uunissa noin 25 minuuttia tai jos teet minikuppikakkuja, noin 12-15 minuuttia, kunnes kakut ovat paistuneet kullanruskeiksi.
  11. Jätä pellille jäähtymään noin 10 minuutiksi.
Taikinasta tulee noin 20 normaalikokoista tai noin 40 minikuppikakkua.
Video.




Kommentit