Vaniljaiset kuppikakut ovat yksi peruskuppikakuista. Tällä ohjeella valmistetut sopivat mielestäni erityisen hyvin pakastettaviksi. Niiden maku ja koostumus vain paranee.
Ohje on kirjasta Cupcakes from the Primrose Bakery.
Valmistukseen tarvitset:
110 g (suolatonta voita) huoneenlämpöisenä
225 g hienoa sokeria, mieluiten ruskeaa
2 suurta kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
275 g siivilöityjä vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
120 ml kevytmaitoa, huoneenlämpöistä
1 tl vaniljauute
Video.
Ohje on kirjasta Cupcakes from the Primrose Bakery.
Valmistukseen tarvitset:
110 g (suolatonta voita) huoneenlämpöisenä
225 g hienoa sokeria, mieluiten ruskeaa
2 suurta kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
275 g siivilöityjä vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
120 ml kevytmaitoa, huoneenlämpöistä
1 tl vaniljauute
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen)¨
- Laita paperivuoat muffinipellin koloihin
- Siivilöi vehnäjauhot ja sekoita joukkoon leivinjauhe.
- Sekoita maito ja vaniljauute.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, kunnes seos on vaaleaa ja tasaista. Tähän menee sähkövatkaimella noin 3-5 minuuttia.
- Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa taikinaa pari minuuttia jokaisen lisäyksen jälkeen.
- Lisää kolmasosa jauhoseoksesta taikinaan ja vatkaa hyvin.
- Kaada joukkoon kolmasosa maitoseoksesta ja vatkaa uudelleen. Toista nämä vaiheet, kunnes kaikki jauhot ja maito on sekoitettu.
- Lusikoit taikina vuokiin, täytä vuoat vain hieman yli puolilleen.
- Paista uunissa noin 25 minuuttia tai jos teet minikuppikakkuja, noin 12-15 minuuttia, kunnes kakut ovat paistuneet kullanruskeiksi.
- Jätä pellille jäähtymään noin 10 minuutiksi.
Video.
Kommentit
Lähetä kommentti