Macaron-leivokset ovat melko haasteellisia valmistaa. Niissä pätee hyvin sanonta; harjoitus tekee mestarin. Toisaalta, vaikka leivos ei ulkoisesti aivan täydellinen olisikaan, maku on mantelisen ihana.
Tässä ohje, jolla mielestäni macaronien valmistaminen onnistuu. Suosittelen testaamaan :)
Tarvitset:
70 g kananmunan valkuaista (ehdottomasti huoneenlämpöisiä)
90 g hienoa sokeria
80 mantelijauhetta
80 tomusokeria
Tässä ohje, jolla mielestäni macaronien valmistaminen onnistuu. Suosittelen testaamaan :)
Tarvitset:
70 g kananmunan valkuaista (ehdottomasti huoneenlämpöisiä)
90 g hienoa sokeria
80 mantelijauhetta
80 tomusokeria
- Mittaa mantelijauhe ja tomusokeri kulhoon ja sekoita. Siivilöi sitten seos toiseen kulhoon. Siivilään jää vähän karkeaa seosta, noin ruokalusikallinen. Laita pois muuta käyttöä varten. Siivilöi seos mielellään vielä toistamiseen.
- Mittaa kulhoon huoneenlämpöiset valkuaiset ja toiseen kulhoon hieno sokeri.
- Vatkaa valkuaisia sen verran että muodostuu kuplia, kuin kylpyvaahtoa. Lisää puolet hienosta sokerista.
- Vatkaa lisää kunnes seos on valkoista, mutta kuitenkin vielä juoksevaa. Lisää loput sokerista.
- Jatka vatkaamista kunnes vaahtoon alkaa muodostua kuvioita. Ole silloin tarkkana. Seos on valmis kun siitä muodostuu nostettaessa pehmeitä huippuja.
- Lisää haluamasi geeli- tai jauhemainen väri. Vatkaa hiukan, jotta väri sekoittuu.
- Lisää mantelijauhe-tomusokeri seos. Sekoita painelle ja pyöritellen. Noin 30-35 pyöräytystä. Seos on valmista kun se on valuvaa ja kuvio tasoittuu noin 10 sekunnissa.
- Laita seos pursottimeen ja pursota heti pellille asetetulle leivinpaperille noin kahden euron kokoisia kakkuja.
Paukauta peltiä pöytää vasten muutamia kertoja jotta ilmakuplat tasoittuvat. Anna sitten levätä huoneenlämmössä noin 30-50 minuuttia eli kunnes pinta kosketettaessa tuntuu kuivalta ja nahkealta.
Paista 150 asteessa noin 15 minuuttia. Ole tarkkana etteivät macaronit pääse ruskettumaan. Uunista otettuasi liu´uta heti pois pellin päältä, jotta kypsyminen pysähtyy.
Täytteeksi sopii vaikka:
100 g vaniljatuorejuustoa
50 g vadelmia
Sekoita aineet keskenään. Levitä tai pursota macaron-leivoksen tasaiselle pinnalle. Paina toinen puolikas päälle. Riittää noin 20 leivoksen täytteeksi.
Video valmistusvaiheista tässä linkissä
Täytteeksi sopii vaikka:
100 g vaniljatuorejuustoa
50 g vadelmia
Sekoita aineet keskenään. Levitä tai pursota macaron-leivoksen tasaiselle pinnalle. Paina toinen puolikas päälle. Riittää noin 20 leivoksen täytteeksi.
Video valmistusvaiheista tässä linkissä
Kommentit
Lähetä kommentti