Pehmeät kaakaomuffinit

Nämä muffinit ovat olleet monen suosikki. Ne ovat koostumukseltaan ihanan pehmeitä ja esim. valkosuklaakuorrutuksen kanssa vievät kielen mennessään. Ne on myös erittäin helppo valmistaa.


Tarvitset:

245 g vehnäjauhoa (= n. 4 dl)
45 g sokeroimatonta kaakaojauhetta (= 1 dl)
1 tl soodaa
½ tl suolaa
170 g voita
290 g sokeria (= n. 3,5 dl)
3 kananmunaa
2 dl kermaa
0,5 dl maitoa
1 tl vanilja-aromia

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe, lisää sekaan sooda ja suola.
  3. Mittaa toiseen kulhoon kerma ja maito. Lisää joukkoon vanilja-aromi.
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, 3-5 minuuttia sähkövatkaimella.
  5. Lisää munat taikinaan yksitellen, välillä hyvin vatkaten.
  6. Lisää jauhoseos sekä kerma-maito-vaniljaseos. Vatkaa taikina tasaiseksi.
  7. Annostele taikina muffinivuokiin, täytä vähän yli puolet vuoasta.
  8. Paista muffineja n. 25 minuuttia.
Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia muffinipellillä ja nosta sitten pöydälle tai ritilän päälle jäähtymään. Annoksesta tulee noin 24 muffinia. Ne voi myös mainiosti pakastaa.

Video työvaiheista löytyy tästä.




Kommentit