Nämä muffinit ovat olleet monen suosikki. Ne ovat koostumukseltaan ihanan pehmeitä ja esim. valkosuklaakuorrutuksen kanssa vievät kielen mennessään. Ne on myös erittäin helppo valmistaa.
Tarvitset:
245 g vehnäjauhoa (= n. 4 dl)
45 g sokeroimatonta kaakaojauhetta (= 1 dl)
1 tl soodaa
½ tl suolaa
170 g voita
290 g sokeria (= n. 3,5 dl)
3 kananmunaa
2 dl kermaa
0,5 dl maitoa
1 tl vanilja-aromia
Video työvaiheista löytyy tästä.
Tarvitset:
245 g vehnäjauhoa (= n. 4 dl)
45 g sokeroimatonta kaakaojauhetta (= 1 dl)
1 tl soodaa
½ tl suolaa
170 g voita
290 g sokeria (= n. 3,5 dl)
3 kananmunaa
2 dl kermaa
0,5 dl maitoa
1 tl vanilja-aromia
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe, lisää sekaan sooda ja suola.
- Mittaa toiseen kulhoon kerma ja maito. Lisää joukkoon vanilja-aromi.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, 3-5 minuuttia sähkövatkaimella.
- Lisää munat taikinaan yksitellen, välillä hyvin vatkaten.
- Lisää jauhoseos sekä kerma-maito-vaniljaseos. Vatkaa taikina tasaiseksi.
- Annostele taikina muffinivuokiin, täytä vähän yli puolet vuoasta.
- Paista muffineja n. 25 minuuttia.
Video työvaiheista löytyy tästä.
Kommentit
Lähetä kommentti